Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Creaza cont
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Echilibrul si kinetoterapia vestibulara

7.03.2017 Hot Chocolate Race 10/5 K

Sistemul Nervos Central asigura stabilitatea si echilibrul corpului prin sistemele senzoriale. La orice perturbare un sistem postural performant este capabil sa regaseasca echilibrul imediat, rapid si fara prea mult efort. Stabilitatea posturala este asigurata de 3 sisteme in organismul omului: automat, reflex si voluntar pe baza informatiilor senzoriale din periferie: vestibulare, proprioceptive, vizuale si OM.

Kinetoterapia vestibulara, se refera la o reeducare a vertijului si a problemelor de echilibru in sens larg. Principiul se adreseaza celor trei mari sisteme raspunzatoare echilibrului: proprioceptiv, vizual, vestibular.

Obiectivul principal este de a recupera posibilitatile statice si dinamice echilibrarii, pana a se reda autonomia cvasinormala, tratand vertijul in cauza si efectele sale.

Reeducarea trebuie sa completeze tratamentul medicamentos, insa uneori este si singura modalitate de recuperare, in situatii precum vertijul pozitional paroxistic benin, a canalului semicircular posterior, superior sau lateral, maladia Meniere, areflexiile vestibulare uni sau bilaterale, problemele otolitice, instabilitatea, sindroamele cerebeloase, toate problemele de echilibru necorespunzator controlate de un tratament medicamentos s.am.d.

Kinetoterapeutul este persoana cheie al acestei reeducari, el trebuie sa fie format prin diferite metode si sa cunoasca patologia data. Reeducarea vestibulara trebuie efectuata cu un echipament specific: posturografie dinamica, fotoliu rotativ, covor burete, stimulator optocinetic, plan inclinat, trambulina, platforma. Mai multe detalii gasiti despre subiect gasiti pe site-ul Sanador prin click aici. Referitor la importanta reeducarii vestibulare la copii, gasiti un articol dedicat separat acestui subiect pe site-ul retelei medicale.

Sanador va pune la dispozitie Posturografia computerizata dinamica cu Multitest Equilibre. Aceasta investigatie ofera solutii pentru: pierderea echilibrului, vertij, ameteli, evaluarea si corectarea posturii, recuperare pre si post operatorie, prevenirea cazaturilor la persoanele in varsta, raul de transport - raul de masina, tren, avion, vapor, yaht.

Pentru o stare de sanatate buna, miscarea nu trebuie sa lipseasca din programul vostru saptamanal!